Rammerne

Botilbuddet består af 5 3-værelseslejligheder til unge med aspergers. Vi har også en lejlighed med personalets kontor og fællesfaciliteter.

De unge med aspergers deler lejlighed 2 og 2 og bor på denne måde lidt ligesom på et kollegium, så de både lærer at klare sig selv, samtidig med at de har glæde af den andens selskab og lærer at være så tæt på et andet menneske.

Når en ung flytter ind på botilbuddet, er vi meget opmærksomme på at finde det rette match mellem de unge, der skal dele lejlighed.​

Mennesker med aspergers har brug for meget struktur for at kunne overskue dagligdagen. Derfor lærer vi de unge i botilbuddet at sætte deres tilværelse i system, så de let kan overskue, hvornår de skal gøre hvad. Denne faste struktur kan også støtte dem, når de flytter fra botilbuddet.

Lærer at klare sig selv

De unge skal selv gøre rent i fælleslokalerne og på deres egne værelser.

De kan vælge, om de vil være med i en fælles spiseordning i botilbuddet. De unge, der deltager i denne ordning, er selv med til at lave maden og får den støtte, de får brug for til det. Det kan enten være til at skrive indkøbssedlen eller til hele processen.​

På denne måde lærer de også at styre deres økonomi.

Nogle sørger for alle deres måltider selv.

Eksempler på lejlighed​

Fra haven

Fællesrum